Tillbehör för mobilen

Det pågår ett ständigt krig mellan mobiltillverkarna och deras respektive hängivna skara av kunder. Det finns dock något som för alla parter samman, det är behovet av batteriladdare och skal som skyddar telefonen. Mobilskalet är ett mobiltillbehör som till och med börjat inta modevärlden – är det framtidens accessoar inom mode? 

Marknaden för mobilskal är enorm. Det finns skal för i stort sätt alla mobilmodeller och de kommer i olika färger, former och motiv. Det huvudsakliga syftet är att skydda mot stötar, men det finns även skalsorter som snarare gör mobilen vackrare än att skydda den. Utöver den estetiska aspekten finns det även en hel del skal som förhöjer telefonens funktionalitet, i dessa fall blir de snarare en förlängning i vad du kan utföra med din telefon.

Moderna mobiltillbehör

trådlös laddningMan kan tänka sig att det borde finnas en gräns i vad man kan göra med ett mobilskal, men faktum är att det ständigt utvecklas nya spännande och innovativa idéer. Apple har fått ett ökänt rykte om att sälja mängder av tillbehör för sina telefoner som krävs för att kunna koppla dem samman med användarens egna produkter. Ett typiskt exempel är deras egna laddsladd eller de senaste modellerna som kommer utan ett 3.5mm ljuduttag. För att kunna använda sina hörlurar i dessa måste användare köpa till en särskild adapter. Tidigare i höst kunde man även läsa att Apple tagit patent på ett eget slags mobilskal som enligt MacWorld ska bevara känslan i knapparna.

Trådlös laddning

Allt fler mobiler stödjer nu trådlös laddning och självklart finns det en hel del olika märken och modeller på trådlösa laddare att spana in. Visa är mer effektivare än andra medan andra är snyggare. I augusti skrev NyTeknik om att biltillverkaren Tesla gått ut med att de släpper en egen trådlös laddare för mobilen. Kanske är det denne som för samman de olika mobiltillverkarnas fans, laddaren ska nämligen fungera för de flesta moderna smarta telefonerna.