Därför ska du peela ansiktet

Många peelar kroppen som en del i sin dusch-rutin. Men det är även viktigt att peela ansiktet med jämna mellanrum. Syftet är att du ska få bort döda hudceller och kunna ge huden mer näring.

Ditt ansikte har döda hudceller som gör det svårare för huden att ta upp näring. Det kan även leda till att huden ser väldigt dyster och trött ut. Genom att införa ansiktspeeling som en regelbunden del av din ansiktsrutin ger du din hud bättre förutsättningar. Och läs mer här om varför du bör välja ett ekologiskt alternativ med naturliga ingredienser.

Vad är ansiktspeeling?

Ansiktspeeling är en viss typ av kräm som ska användas i ansiktet. Oftast innehåller den som korn som skrubbar ansiktet rent men det finns även kornfria alternativ. Det passar dig som har lite känsligare hud. Ansiktspeeling bör inte användas för ofta utan en gång i veckan räcker. Tänk på att rengöra ansiktet innan du börjar. Om du gör det för ofta är det stor risk att huden blir irriterad och röd.

Idag är vi allt mer medvetna om våra hudvårdsprodukter och det gäller även ansiktsskrubbar. I GP står att läsa om ett totalstopp av mikroplast i hudvårdsprodukter:

”Den 1 juli 2018 togs i Sverige beslut om att förbjuda kosmetiska produkter som sköljs av eller spottas ut och som samtidigt innehåller plastpartiklar med en rengörande, skrubbande eller polerande funktion”.

Var noga med att läsa på om de produkter du använder och försök hitta sådana som är så naturliga som möjligt. Det kommer löna sig i längden.