Sälj tygpåsar med din butiks logga på

Nu när vanligt folk har miljön och klimatet i åtanke allt oftare, är det viktigt som butik att hänga med i utvecklingen. Plast är skadligt mot såväl miljön som människor och djur, och det är därför bäst att fasa ut försäljningen av plastpåsar. Idag är påsar tillverkade av tyg något som är väldigt populärt hos konsumenter och genom att sälja tygpåsar med tryck på kan du som butiksägare få betalt samtidigt som du marknadsför din butik.

Det är viktigt att värna om miljön, och plastkonsumtion är ett stort miljöproblem idag. Svenska konsumenter har även en stor passion för miljöfrågor. Det är därför bra att du som butiksägare ersätter plastpåsar i din butik genom att köpa hem och sälja tygpåsar med tryck på för att både locka nya kunder och samtidigt skona miljön.

Varför undvika plast

plastpåsePlast är ett material som inte bryts ner organiskt, och om några årtionden kommer det finnas mer plast än fisk i våra hav. Detta är något som många konsumenter idag är oroliga över och därför tygpåsar blivit allt mer populära på senare tid. Tygpåsar håller länge och går att använda regelbundet i dagliga sammanhang. Detta innebär en hel del gratis marknadsföring för din butik. Utöver försäljningen av tygpåsar, som i sig kan vara vinstgivande, är det även bra för dig som butiksägare att följa Naturvårdsverkets direktiv för hållbar användning användning plast. Hållbar plastanvändning är fördelaktigt för landets ekonomi i det långa loppet, och är även väldigt attraktivt för svenska konsumenter.

  • Plast bryts inte ner i naturen
  • Tygpåsar håller längre
  •  Tygpåsar är ekonomiskt i jämförelse att köpa påsar varje gång du handlar

Tygpåsar är framtiden

Som företagsägare vet du om att det är viktigt att noga följa samhällets utveckling. Plast börjar fasas ut mer och mer och miljövänligare alternativ är idag ett krav för många konsumenter. Användning av plast som kan te sig onödigt, exempelvis i engångsprodukter som plastpåsar, kan komma att förbjudas av regeringen i framtiden, och det gör att det är bra att du tidigt investerar i hållbara alternativ som tygpåsar.

Den vida spridda användningen av plast som du som butiksägare vant dig vid under de senaste årtiondena börjar alltså trappa av mer och mer. Trenden idag är snarare miljövänligare alternativ som tyg eller papper och det är viktigt att hoppa på trenden innan det är för sent. Annars riskerar du att driva bort potentiella kunder.