Julhandeln ökar – så även riskerna

För varje år som går tycks julhandeln börja tidigare och tidigare. Redan under hösten börjar många med sina första julklappsköp, allra främst under Black Friday. Men trots att vi köper allt mer under julhandeln tycks tillväxten endast vara måttlig.

Trots att shopping är det bästa vi vet är julhandeln inte enbart förknippat med bra priser och härlig shopping. För många är det snarare en stressig period med en köphets som heter duga. Tråkigt nog ökar risken för ficktjuvar och även terrorhotet stiger i och med att fler personer vistas ute på gatorna.

Vi köper allt mer

juldekorationer kungsgatan23 miljarder kronor, så mycket förväntas vi lägga på julklappar i år, skriver Svenska Dagbladet. Det är ett nytt rekord när det kommer till den ständigt ökande trenden vi ser år efter år i julhandeln. Vi tjänar helt enkelt mer och kan lägga desto större summor på våra presenter till nära och kära. Veckorna innan jul ihop med mellandagarna har länge varit den största shoppingperioden för alla år, men nu har även Black Friday blivit allt mer utbrett och förlänger hela perioden av shopping. Man skulle kunna tro att den stora shoppinghelgen i november skulle slå ut julhandeln med tanke på att de ligger så tätt intill varandra. Så är dock inte fallet, i Göteborgsposten kan man läsa att handeln pekar uppåt även i december. Omkring 3300 kronor spår Svensk Handel att var svensk kommer lägga på julklappar.

Håll ögonen öppna

För många shoppingälskare är december den absoluta favoritmånaden med tanke på alla fynd som kan göras. Det innebär dock en risk att ge sig ut på stan med tanke på att det rör sig allt fler ficktjuvar på gatorna och julhandeln anses vara extra utsatt för terrorhot, enligt Aftonbladet. Ett sätt att kontra detta är att bekvämt köpa sina julklappar på nätet. På så sätt slipper du gå ut och utsätta dig för både stress och tjuvar. Ofta kan du även klicka hem bättre erbjudanden från internet. Lycka till med att fynda nu under juletid!