Så gör du gästrummet hemtrevligt

Har du ett extra rum i ditt hem som du vill göra till ett gästrum ska du tänka på att göra det hemtrevligt. Du vill att dina gäster ska känna sig som hemma när de kommer och hälsar på. Samtidigt ska du ha i åtanke att det ska passa alla smaker

När dina nära och kära kommer på besök kan det vara skönt att de kan bo hos dig så att ni kan spendera maximalt med tid tillsammans. För att gästrummet ska kännas hemtrevligt är det viktigt att det känns ombonat och som en del av ditt hem. Håll det alltid rent och snyggt så att det är redo ifall någon skulle komma med kort varsel så att de inte känner att du behöver anstränga dig för dem.

Få gästrummet att kännas levande

För att dina gäster ska känna sig hemmastadda är det viktigt att gästrummet känns levande. Inred så som du hade velat att ett gästrum såg ut när du besöker någon. Utsmycka väggarna med stilrena tavlor från Posterton för att skapa en helhet i rummet så att väggarna inte ser kala ut. Om ett rum är för sterilt kommer ingen känna sig som hemma i det. Skapa en levande känsla genom att inreda med växter som inte behöver så mycket omvårdnad så att du inte behöver tänka på dem allt för mycket. Kombinationen stilrent och naturliga influenser passar alla smaker.

Så väljer du möbler och inredningsstil

Du måste tänka på att anpassa möbler och inredning efter hur stort rummet är. Även ett litet rum kan inredas så att det känns större om du inreder korrekt och tänker på vad som skapar rymd och en känsla av plats. Till exempel känns ett rum större om du har ljusa väggar, exempelvis vita eller ljusgråa, och få möbler så att det finns öppna ytor. Kolla upp vilka inredningstrender som är populära just nu för att få inspiration om vilken stil du ska välja. Exempel på hur du inreder för att skapa rymd i rummet:

  • Bäddsoffa som är hopfälld dagtid och fälls ut till en säng nattetid
  • Möbler som kan användas till flera saker, till exempel en pall som kan vara både något att sitta på och ett sängbord
  • Speglar på väggarna gör att rummet känns större

Se till att matcha tavlor och växter med väggfärg och möbler för en fulländad helhet.