Så väljer du rätt hudvårdsprodukt

Att välja rätt hudvårdsprodukter kan liknas vid en konst i sig, men det behöver inte vara krångligt. Första steget är att lära känna sin hy och ta reda på dess hudtyp. Produkterna väljs sedan därefter. Hudvård i förebyggande syfte är alltid bäst.

Att ta hand om sin hy är att ta hand om sig själv. Med enkla medel kan alla få en vacker hy. Vi förmedlar de mest grundläggande kunskaperna som krävs för att uppnå bästa resultat.

Hudvård efter hudtyp

Att välja hudvård efter hudtyp är viktigt för en välmående hy. Detta då en torr hy som behandlas med produkter avsedda för fet hy kommer torka ut huden ytterligare. En sådan hy bör samtidigt inte utsättas för starka ämnen som kan irritera och motverka hudens egen förmåga att bilda fukt. Även en känslig hy kräver milda produkter som minskar risken för irritation. Den feta huden kan däremot behöva en djupare rengöring för att få bort överflödig talg som bildas i huden. Den vanligaste hudtypen är blandhy. Då upplevs ofta T-zonen (panna, näsa, haka) som fet och resten av ansiktet som torr. En sådan hud kan må bra av punktbehandling där endast de feta delarna behandlas med djuprengörande produkter. Ett tips är att handla Clarins online som säljer högklassiga produkter.

Hudvård i förebyggande syfte

Det bästa sättet att förhindra dålig hy är att förebygga den innan huden tagit skada. Att använda solskydd under sommarhalvåret är mycket viktigt. Detta då solens UV-strålar tränger in i det nedre hudlagret och orsakar för tidigt åldrande av huden. Även kosten kan påverka hudens utseende.

– Det finns indikationer på att livsmedel såsom rött kött och snacks kan påverka rynkbildning, bekräftar huddoktorn Johanna Gillbro i en intervju med SvD.