Inreda sovrummet

Att inreda ett sovrum kan vara svårt och det är lätt att man inreder rummet för mycket. Genom att ha sängen och sömnen central när man inreder sitt sovrum, blir det självklart att sängen ska vara skön. Men också att det är en god idé att skala av intrycken och att ha ljuddämpande textilier såsom mattor.

sovrumNär man ska inreda eller renovera sovrummet, finns det en del saker som kan vara bra att tänka på. Ett välinrett sovrum påverkar faktiskt kvaliteten på sömnen, vilket gör att att det kan vara en mycket god idé att tänka på att sovrummet ska inredas i syftet av att rummet är till för sömn.

Bekväm säng

När man renoverar och inreder ett sovrum får man aldrig glömma av att sängen är den centrala möbeln i rummet och syftet med uppfräschningen är att det ska bli trevligare att sova i rummet. Genom att inreda rummet med en skön och högkvalitativ säng från Carpe Diem, så finns grunden för att sovrummet ska bli kanon. Vid köp av ny säng kan man enkelt leka med upplevelsen i sovrummet genom sänggavel, kuddar och andra textilier.

Avskala intrycken

Då syftet med sovrummet är främst att man ska sova, men såklart vill man ju att rummet ska vara visuellt vackert. För att skapa förutsättningar för att man ska kunna sova gott i rummet är det en god idé att ha relativt få intryck i rummet. Det är därför en god idé att undvika djärva tapeter, starka färger, många inredningsdetaljer och en tv. I ett sovrum med för många intryck genom exempelvis mycket mönster, speglar och en tv, så påverkas hjärnan negativt och det kan störa sömnen. Välj istället mörkare och varmare färger, då det bidrar till en mysig känsla som gör att det blir enklare att slappna av i sovrummet.

Matta och gardiner

Som redan nämnts är ett optimalt sovrum inrett med avskalade intryck, då det påverkar sömnen positivt. I ett sovrum är det en mycket god idé att ha exempelvis tunga sammetsgardiner och en mysig matta. Genom att ha tunga textilier i sovrummet får rummet inte endast en trevlig ombonad känsla, utan ljudet i rummet blir dovare. Alltså är det passande att inreda sovrum med tyngre textilier.