Så använder du bitcoin som betalmedel

Antalet butiker som tar emot bitcoin som betalmedel ökar hela tiden. Transaktionerna som genomförs med bitcoin är helt anonyma. Tänk på att välja en säker växlingstjänst när du ska köpa dina bitcoin.

Bitcoin som investering har varit populärt en längre tid. Nu börjar det även bli populärt att använda bitcoin som betalmedel. För att kunna betala med bitcoin behöver du köpa bitcon och sedan förvara dem i en digital plånbok. Därifrån gör du sedan dina transaktioner. Om du vill köpa bitcion ska du kolla in BTCX som är en marknadsplats där du kan köpa och sälja bitcoin. Det är en svensk växlingstjänst där du gör dina affärer utan mellanhänder. Den största fördelen och en av det största anledningarna till att många använder bitcoin att betala med är den anonymitet som kryptovalutan erbjuder.

“En fördel med valutan är att det är snabbt och enkelt att skicka pengar var som helst i världen.” Läs mer här.

Transaktionerna är anonyma

Du kan med bitcoin köpa vad du vill, från vem och vart du vill i världen. Det är snabbt , säkert och väldigt bekvämt. I Sverige finns det några företag som accepterar bitcoin som betalmedel. Antalet ökar dock hela tiden. Det är lite olika företag som tar emot bitcoin, det är olika casinon, teknikföretag, e-handelsföretag och reseförsäljare. Det är viktigt att komma ihåg att en bitcointransaktion inte går att häva, du kan bara få tillbaka dina pengar om den som fått betalningen gör en återbetalning. Därför ska du vara försiktig när du gör dina transaktioner.